Pages Menu

Categories Menu
DaWanda Dom: Oryginalne i ręcznie robione produkty do dekoracji i wyposażenia domu
DaWanda – raj dla miłośników rękodzieła i unikalnych produktów

Jeśli szukasz niebanalnych dodatków do swojego domu, warto sprawdzić propozycje
Farba do elewacji budynku: Wybór trwałej i estetycznej farby do zewnętrznych ścian budynku
Farba to nie tylko dekoracja, ale także ochrona dla elewacji budynku. Dlatego tak ważne jest wybranie odpowiedniej farby, która
Ściana z tapetą: Ożyw swoje wnętrze z efektowną tapetą na ścianie
Każdy z nas chce, aby nasze wnętrza wyglądały pięknie i były funkcjonalne. Jednym z najprostszych sposobów na osiągnięcie tego celu jest dodanie efektownej
Jak uzyskać świadectwo energetyczne?
Pozwolenia niezbędne do użytkowania budynku.
W dzisiejszych czasach zwiększa się zapotrzebowanie na przestrzeń mieszkaniową. Coraz więcej osób chce mieszkać na swoim - odchodzimy
Jak samemu zrobić barek w kuchni: Praktyczne wskazówki i inspiracje do stworzenia własnego baru
Marzenie o własnym barze w kuchni? Nic prostszego! Wystarczy trochę kreatywności i odpowiednie narzędzia. W tym artykule
Porównanie wełny mineralnej: Wybór odpowiedniego materiału izolacyjnego dla Twojego domu
Izolacja termiczna jest kluczowym elementem w dzisiejszych domach. Dzięki niej można zapewnić komfort cieplny i energooszczędność.
Jak uszyć zasłony do kuchni: Praktyczne wskazówki i porady dla samodzielnego szycia zasłon
Zasłony do kuchni to dekoracja, która nie tylko poprawia wygląd pomieszczenia, ale także spełnia praktyczną funkcję, zapewniając

Posted by on mar 21, 2017 in Inne |

Co można zjeść na redukcji?

Co można zjeść na redukcji?

Dieta redukcyjna to bardzo dobry sposób na zrzucenie zbędnej masy ciała. Główną zasadą takiej diety jest obniżenie kaloryczności spożywanych posiłków o 500-1000 kcal poniżej całkowitego zapotrzebowania organizmu na pokładu energii. Dieta redukcyjna polega na wprowadzeniu podstawowych zasad zdrowego żywienia i stosowanie ich w życiu codziennym.
Dieta redukcyjna opiera się na chudym mięsie, owocach, warzywach i nabiale. Ważne jest odpowiednie nawadnianie organizmu, codziennie należy wypić 1, 5 litra niegazowanej wody oraz aktywnie ćwiczyć 3-4 razy w tygodniu.

Dieta redukcyjna jadłospis

Śniadanie – 2 kanapki chleba żytniego pełnoziarnistego cienko posmarowane masłem, serek ziarnisty odtłuszczony (150 g), 1 mała zielona papryka i szklanka herbaty bez cukru.
II śniadanie- Jogurt naturalny (150 g) z 2 łyżkami musli i 1/2 grejpfruta
Obiad- 1/3 torebki kaszy jęczmiennej ugotowanej na sypko, polędwica wołowa (120g) pieczona w folii z cebulą, 200g gotowanej fasolki szparagowej.
Podwieczorek- Szklanka budyniu bez cukru (przygotowanego na chudym mleku), 1/2 szklanki malin.
Kolacja- Talerz barszczu ukraińskiego z fasolą: 1/2 mrożonki barszczu ukraińskiego, 2 łyżki fasoli gotowanej lub z puszki.

Śniadanie- Twarożek z jabłkiem: 15 dag ziarnistego serka wiejskiego, 1/2 jabłka, łyżka posiekanych migdałów, łyżka otrębów, łyżeczka miodu, cynamon.
II śniadanie- Sałatka jarzynowa (20 dag) z gotowanych warzyw z jogurtem, kromka razowego chleba
Obiad- 40 dag faszerowanego bakłażana, 20 dag surówki z kapusty pekińskiej
Podwieczorek- Średnie jabłko, wafel z brązowego ryżu
Kolacja- Kanapki: 2 kromki pumpernikla, 5-7 liści sałaty, średni ogórek, 1/2 łyżeczki oliwy do skropienia warzyw, 4 plastry polędwicy z indyka