Pages Menu

Categories Menu
Blat kuchenny zielony marmur: Elegancki wybór dla nowoczesnej kuchni
Blat kuchenny zielony marmur: Elegancki wybór dla nowoczesnej kuchni

Nowoczesna kuchnia wymaga nie tylko praktycznych rozwiązań, ale też stylowych
Farby do ścian - paleta barw: Odkryj różnorodność kolorów i stwórz unikalną atmosferę w swoim wnętrzu
Farby do ścian - paleta barw: Odkryj różnorodność kolorów i stwórz unikalną atmosferę w swoim wnętrzu

Ściany w domu
Białe kafelki w kuchni: Czystość i elegancja w aranżacji kuchennej
Słynne powiedzenie, że 'kuchnia jest sercem domu' to prawdziwe stwierdzenie. Dlatego też, aranżacja kuchni jest tak ważnym aspektem w tworzeniu domowego
Wełna mineralna - Współczynnik przenikania ciepła kalkulator: Jak obliczyć izolacyjność termiczną
Wełna mineralna - jak obliczyć izolacyjność termiczną

Isolacja termiczna to istotny element dla każdego budynku, zarówno
Czarna bateria łazienkowa - opinie i trendy w wyposażeniu łazienki
Zyskująca na popularności czarna bateria łazienkowa to nie tylko funkcjonalne urządzenie, ale także element dekoracyjny, który wprowadza do łazienki nowoczesny
Jak uzyskać świadectwo energetyczne?
Pozwolenia niezbędne do użytkowania budynku.
W dzisiejszych czasach zwiększa się zapotrzebowanie na przestrzeń mieszkaniową. Coraz więcej osób chce mieszkać na swoim - odchodzimy
Jaka fuga do brązowych płytek: Wybór odpowiedniego materiału do estetycznego wykończenia
Fugi do brązowych płytek: Kompleksowy przegląd materiału do estetycznego wykończenia

Brązowe płytki są współcześnie obowiązującym

Posted by on mar 21, 2017 in Inne |

Co można zjeść na redukcji?

Co można zjeść na redukcji?

Dieta redukcyjna to bardzo dobry sposób na zrzucenie zbędnej masy ciała. Główną zasadą takiej diety jest obniżenie kaloryczności spożywanych posiłków o 500-1000 kcal poniżej całkowitego zapotrzebowania organizmu na pokładu energii. Dieta redukcyjna polega na wprowadzeniu podstawowych zasad zdrowego żywienia i stosowanie ich w życiu codziennym.
Dieta redukcyjna opiera się na chudym mięsie, owocach, warzywach i nabiale. Ważne jest odpowiednie nawadnianie organizmu, codziennie należy wypić 1, 5 litra niegazowanej wody oraz aktywnie ćwiczyć 3-4 razy w tygodniu.

Dieta redukcyjna jadłospis

Śniadanie – 2 kanapki chleba żytniego pełnoziarnistego cienko posmarowane masłem, serek ziarnisty odtłuszczony (150 g), 1 mała zielona papryka i szklanka herbaty bez cukru.
II śniadanie- Jogurt naturalny (150 g) z 2 łyżkami musli i 1/2 grejpfruta
Obiad- 1/3 torebki kaszy jęczmiennej ugotowanej na sypko, polędwica wołowa (120g) pieczona w folii z cebulą, 200g gotowanej fasolki szparagowej.
Podwieczorek- Szklanka budyniu bez cukru (przygotowanego na chudym mleku), 1/2 szklanki malin.
Kolacja- Talerz barszczu ukraińskiego z fasolą: 1/2 mrożonki barszczu ukraińskiego, 2 łyżki fasoli gotowanej lub z puszki.

Śniadanie- Twarożek z jabłkiem: 15 dag ziarnistego serka wiejskiego, 1/2 jabłka, łyżka posiekanych migdałów, łyżka otrębów, łyżeczka miodu, cynamon.
II śniadanie- Sałatka jarzynowa (20 dag) z gotowanych warzyw z jogurtem, kromka razowego chleba
Obiad- 40 dag faszerowanego bakłażana, 20 dag surówki z kapusty pekińskiej
Podwieczorek- Średnie jabłko, wafel z brązowego ryżu
Kolacja- Kanapki: 2 kromki pumpernikla, 5-7 liści sałaty, średni ogórek, 1/2 łyżeczki oliwy do skropienia warzyw, 4 plastry polędwicy z indyka